nutritions.bg Nutritions.bg
  • calendar

Фет Бърнър – Ползи, Прием, Действие.

Александър Мермерски

Александър Мермерски

  • Време за четене - 25 минути
  • Коментари -

“Хей пич, какви добавки взимаш?”

Случвало ли ви се е да задавате или да ви задават този въпрос?

Ако това е първият въпрос, който някой  попита мен или един от моите приятели, обикновено просто ще въздъхна и ще просто ще  дам кратка информация за основното значение на качественото хранене. Когато не разкривам някакви “тайни” за някакъв магически прах или хапче, мога да видя, че  интересът отсреща бързо избледнява.

Разочаровани, може да си отидат, преди да успея да отговоря на първоначалния им въпрос. Никой не иска да чуе, че упоритостта във фитнес залата е най-добре допълнена от качествено хранене, отколкото от някаква магическа отвара. Това е истината, но не цялата истина.

Те трябваше да се задържат наоколо, защото бих им казал, че хранителните добавки всъщност са критичен компонент в изграждането на мускулите, загубата на мазнини, подобряването на фокуса, производителността и в крайна сметка създаването на една атлетична физика. Не е тайна, че независимо дали сте културист, професионален футболист или просто спортувате като хоби… всички ние търсим това предимство в съответното ни начинание. Точно за това подготвихме тази статия в продължание на публикацията ни от вчера – Как да отслабмен?

За тези, които бързат – ето най-важното:

  1. Фет Бърнъра е една от най-популярните и ефективни хранителни добавки за отслабване
  2. За съжаление сама по себе си не е ефективна. Трябва да я съчетаете с правилно хранене и спорт.
  3. Поставете си реалистични цели и ги следете при приема на фет бърнър. Не приемайте добавката повече от 3-4 седмици без почивка.
  4. Кофеинът е страхотна добавка към fat burner-a, но не прекалявайте с него.

Малко предистория

отслабване с тежестиОт 1970 г. насам бодибилдърите и фитнес ентусиастите винаги са имали много развита мускулатура. Тези момчета  се отправяха към различни зали  или имровизирани мазета, пълни с щанги и тежки дъмбели. Те  тренират с максимален интензитет ден след ден, докато изпълняват набор от тежки клекове, мъртви тяги и лежанки. Днес най-успешните атлети биха признават, че тези упражнения(базовите) са по-добри. Те винаги ги избират като основни упражнения в тяхната практика, тъй като те очевидно работят по-добре от всичко друго.

Старите бодибилдъри разбрали, че правилното хранене е основният катализатор за растежа на мускулите и загубата на мазнини. Те поставят протеина в челните редици на диетата си и ядат адекватни въглехидрати и мазнини, за да запълнят останалите калории, необходими за изграждането на мускулите. Точно както днес, бодибилдърите и спортистите манипулират режимите си на диета, за да губят мазнини при оптимална скорост, като едновременно се опитват да намалят загубата на мускули. В крайна сметка изглежда, че ситуацията не се е променила много, ако разгледаме основните философии по отношение на обучението и храненето. Все пак е съвсем очевидно, че съвременните спортисти и бодибилдъри от всички възрасти и нивата на конкуренция напредват с много по-бързи темпове от всяко друго време в човешката история. Къде са несъответствията?

Фет Бърнър за отслабванеЕдна от основните разлики се крие в съвременното развитие на различни хранителни добавки. В миналото имаше малко на пазара, които бяха използвани като добавки към диетата на спортиста. Естествените културисти би трябвало да разчитат единствено на невероятно прецизни хранителни и тренировъчни програми, за да се опитат да сведат до минимум количеството мускули, които ще жертват, докато отчаяно работят, за да влязат в конкурсно състояние. Същото важи и днес, но няма съмнение, че стандартите са по-високи на сцената, футболното игрище и като цяло в спорта. Независимо дали искате да намалите телесните мазнини по здравословни причини, козметични цели, да подобрите  резултатите си или всичко по-горе … трябва да:

Познавате тялото си и да работите стриктно към вашата цел

Знайте кои са най-ефективните продукти на рафтовете днес и какво могат да направят за вашите цели за загуба на мазнини.

Екипът на Nutritions.bg ще обърне внимание на може би най-добрият ви приятел що се отнася до горенето на мазнини а именно – Фат Бърнъра/Фет Бърнър или Fat Burner.

Искате да живеете здравословно?

Запишете се за нашия бюлетин.

5 истини за Фет бърнъра (Fat Burner)

fat burnerFat Burner-ите могат да бъдат ефективна помощ за отслабване, когато се използват правилно. Първата стъпка е да се научите да избягвате тези 5 потенциални клопки.

Чували сте за фет бърнъри, хапчета, които могат да накарат мазнините да се разтопаят от тялото ви като сладолед от конуса на детето, нали? Не точно. Фет бърнърите са добавки. Те са проектирани със съставки, които наистина могат да ви дадат допълнителен тласък, за да помогнете за изгарянето на мазнините. Но те не могат да заменят твърдата диета и план за упражнения.

Помислете за фет бърнърите, като опртиката на снайперист, само че се опитвате да намалите мастните клетки. Диетата е оръжието, тежката артилерия; упражнението е огневата мощ; и фет бърнърите може да ви помогнат да се целите малко по-добре и убиват мазнините по-ефективно. Но те не работят по най-добрия начин, когато не се използват правилно. Обикновено това е така, защото хората не вземат предвид следните пет основни понятия за използване на фет бърнъри ефективно за отслабване.

1.  Диетата е 80 процента от битката за отслабване

диета за отслабванеЕдна от най-големите грешки, които много хора правят, е да мислят, че могат просто да вземат добавка за загуба на мазнини и резултатите ще са очевидни. Те смятат, че фет бърнъра е чудото, което са търсили. Но придържането към диета е 80% от вашата битка. Ако можете да го направите и да сте постоянни , тогава сте направили 80% от работата. Останалото е тренировка, време и  тогава можете да получите допълнителна помощ от добавките.

Фет бърнърите могат да помогнат за подобряване на загубата на мазнини, но те ще го направят, само ако има правилна диета. Fat Burner-ите работят по различни начини. Те могат да ви дадат енергия, да намалят апетита, да стимулират мазнините да се използват за енергия и дори да увеличат метаболизма и температурата на сърцето, така че да изгаряте повече калории през целия ден. Но ако вземете фет бърнъри и след това похапвате хамбургери, пици и гевреци, няма да видите загуба на мазнини скоро.

Погледнете внимателно вашата диета и определете дали тя отговаря на вашата цел за загуба на мазнини. За да изгубите мазнините и да разкриете тонизирана физика, трябва да консумирате малко по-малко калории от поддържащото ви ниво, да получавате много протеини и да поддържате други чисти и здравословни хранителни навици с бавно усвояващи се въглехидрати, здравословни мазнини и много пресни зеленчуци. Когато се чувствате уверени в диетата си и в контрола на вашата хранителна среда, можете да започнете да използвате добавки и да виждате истински прогрес.

2. Уверете се, че вашите очаквания за загуба на тегло са реалистични

Останете реалисти с вашите очаквания. Някои хора вярват, че ако използват фет бърнър, те трябва да могат да стопят килограми мазнини всяка седмица. Няма да стане.

Запомнете: безопасното ниво на загуба на мазнини е от 0,454 до 1,360 кг на седмица средно за здрав човек. Можете да увеличите тази скорост до 1,810 кг на седмица, но това не е ниво което е лесно за поддържане. В крайна сметка, тялото ви ще удари стена и загубата на мазнини ще се забави.

Свалете тегло с фет бърнърАко отслабвате твърде бързо, с фет бърнър или не, може да загубите чиста мускулна маса. И ако не искате да изглеждате като безформена закачалка вместо тонизиран, фитнес модел или атлетичен спортист, трябва да преосмислите плана си за загуба на мазнини.

Напишете вашите очаквания за вашето тегло от седмица до седмица и от месец до месец. Когато изпълните тези малки цели постепенно, ще останете по-мотивирани и ще видите чудесни резултати от програмата си. С помощта на фет бърнъра, вашата загуба на мазнини ще остане в рамките на желаното.

3. Повече не е по-добре

Приемайте количествата, които са изписани на опаковката на продукта. Често те може да са различни в зависимост от пола, възрастта и физическата активност.

Фет бърнърите са проектирани специално, за да ви дадът правилните дози от различни съставки за подпомагане загубата на мазнини. Но това не означава, че колкото повече  вземате, толкова повече резултати ще видите. Производителите на добавки са посочили точната доза, която е най-подходяща за Вас.

Винаги е добре да започнете с най-ниската доза, посочена на опаковката, и останете с тази доза поне две седмици. След това можете да определите дали искате да увеличите дозата до най-високия край на спектъра, ако тя е посочена на опаковката. Ако продуктът показва само един размер на сервиране, трябва да се придържате към него.

4. Прекаления прием на кофеин ще ви изтощи

Ако не можете да започнете деня си без чаша кафе и  пиете още 3-или-4 през целия  ден, бъдете внимателни при избора на добавки. Повечето фет бърнъри, освен ако не са конкретно посочени, съдържат кофеин. Ако искате да вземете фат бърнър, наблюдавайте общия прием на кофеин в течение на деня. Вижте още – По колко кафе трябва да пием на ден.

кофеин и добавки за отслабванеДокато определено ще обичате енергизиращите ползи, които бихте получили от такъв висок прием на кофеин, ако смесвате мазнини с няколко чаши кафе или всяка друга напитка, съдържаща кофеин, бихте могли наистина да прегорите бързо. Може да усетите умората по-лесно и да имате по-дълго време да се възстановявате от тренировките. В крайна сметка това се равнява на по-бавни резултати.

Така че, докато може да мислите, че комбинирането на кафе и фат бърнър само ще ви помогне да видите резултатите по-бързо, вие ще убиете положителните ефекти на продукта от прекалено стимулиране на тялото си. Или преминете на безкофеидно кафе, докато използвате фет бърнър или най-малкото, използвайте безкофеино около същото време, когато вземате продукта. По този начин няма да получите огромно предозиране с кофеин за кратък период от време. Преди да започнете да пиете фет бърнър, не забравяйте да пазарувате умно и да намерите този, който най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания. Екипът на Nutritions.bg ви съветва да се насочите към фат бърнър който не съдържа кофейн!

5. Резултатите трябва да се измерват

Щом се спрете на фeт бърнър, които ще използвате, дайте си 2-3 седмици преди да оцените напредъка.

Но абсолютно трябва да оцените напредъка си. Независимо дали правите снимки, измервания на тялото, измервания на телесните мазнини или само теглото си на кантар, няма да знаете дали даден продукт ви помага да видите резултати, ако не знаете началната си точка.

измерване коло сме отслабналиНякои хора реагират по-добре на определени съставки в продуктите, така че това, което най-добре действа за един човек, може да не е задължително да работи най-добре за друг човек. След няколко седмици, ако установите, че не виждате резултатите, които сте очаквали, помислете за използването на друг продукт. Следете внимателно развитиетоси във времето, сравнете продуктите, така че да можете да намерите точния за вас.

Прочетете още: Как да измерваме резултатите и промените в тялото си

6. Прием на Фет Бърнър

В повечето слчуаи фет бърнъра идва в малки дози, опаковки от около 90-120 капсули, с дневен прием от 2 до 4 такива. Повечето производители на фет бърнър препоръчват приема му да става на цикли, т.е. като един цикъл е в периода от месец до 45 дни. След това почивка от същия период и при нужда повтаряне на цикъла. Приема на фет бърнър е цикличен, защото в противен случей организма ни свиква с него и действието му ще намалее.

Fat Burner – Въпроси и отговори

Какво е Fat Burner?

Фет бърнър е хранителна добавка, предназначена за хората, които целят да намалят телесните си мазнини и да отслабнат.

В каква форма се приема фет бърнъра?

Най-често под формата на меки капсули. Една опаковка обикновенно съдържа межу 90 и 120 капсули.

Колко дълго трябва да пия fat burner?

Не повече от 30-45 дни. Ако приемате добавката по-дълго, то ефекта и намалява. След всеки цикъл от приемане е добре да починете поне още толкова време преди следващия.

Потя се след прием на фет бърнър, това нормално ли е?

Да. Отделянето на повече пот след прием на добавката (особенно при тренировка) означава, че тя ви действа. Процеса на потене гарантира ефективно отслабване.

Има ли изцяло натурален фат бърнър?

Да. В последно време някои от водещите производители на добавката предлагат продукта със 100% естествени съставки. Разбира се, за предпочитане е да избирате тях.

Трябва ли ми рецепта за да приемем fat burner?

Не. Фет бърнъра не е лекарство, а хранителна добавка. Продава се свободно в търговската мрежа и не се изисква рецепта за закупуването му. Препоръчваме да се посъветвате със фитнес инструктура или диетолога си преди да започнете да го приемате. Също така, не забравяйте да прочетете етикета на добавката.

Колко струва фет бърнъра?

Цените за опаковка достатъчна за едномесечен прием започват от около 20лв, но ви съветваме да четете етикета и съставките на продукта, който избирате. Най-евтиното често не е най-доброто решение. Предпочитаните продукти са с цена около 40-50лв на опаковка.

Като заключение, ако се придържате към диета за загуба на мазнини и план за физически упражнения, напишете вашите очаквания за загуба на мазнини (не забравяйте да бъдете реалисти!), Вземете фат бърнър според указанията, не прекалявайте и измервайте Вашият прогрес – ще откриете, че добавките за подпомагане на загубата на мазнини могат да спазят обещанията си. Това не означава, че всеки продукт на пазара има точно същото качество. Но имайте тези 5 основни принципа на ум и вие ще застанете като победител на бойното поле за загуба на мазнини. И ще изглеждате добре докато го правите!

Коментари