nutritions.bg Nutritions.bg
 • calendar

8 силно рекламирани метода за отслабване, които НЕ работят

Александър Мермерски

Александър Мермерски

 • Време за четене - 7 минути
 • Коментари -

Свалянето на излишни килограми е сред най-честите проблеми, с които се борят както възрастните, така и децата.
В желанието си да постигнем тази заветна цел, ние често се превръщаме в истински изследователи на разнообразни методи за отслабване.

На световния пазар се предлага широк спектър от различни техники за справяне с наднорменото тегло. Известен факт е, че голям процент от тях са абсолютно безмислени и не водят до желания резултат. Но къде се крие главната причина за това разочарование?

За съжаление, всичко се корени в комбинацията от нетърпеливост, недостатъчна осведоменост и сляпо доверие, която повечето от нас притежават дълбоко в себе си.

Тези наши черти се превръщат в най-лошия ни приятел и в една от основните причини за липсата на ефект от масовите начини за отслабване без диети.

Да, чухте добре! Именно спазването на здравословен и балансиран начин на живот е ключът към поддържането на невероятна фигура.

Тази изпитана и гарантирана методология дава максимални резултати при всеки и не се базира на маркетингови трикове, както съмнителните техники.

След като вече научихте тайната на ефикасното отслабване, е време да повдигнем завесата напълно.
Предлагаме ви да се запознаете с осем рекламирани вталяващи метода, с които само ще си загубите времето!

Ето ги и тях:

 1. Колани за отслабване
 2. Хапчета за сваляне на килограми
 3. Използване на по-малки съдове за хранене
 4. Ароматерапия
 5. Пиене на вода преди всяко хранене
 6. Детоксикация
 7. Прекомерено трениране
 8. Пропускане на хранения

1. Колани за отслабване

Вибриращите термоколани са лансиран и комерсиален продукт, чието обещание е да свали вашите подкожни мазнини за нула време.
Истината обаче е, че те спадат към неефективните методи за отслабване, тъй като ефектът им се изразява предимно в обилно потене на организма.

неефективен колан за отслабване

Коланите задържат топлината на тялото и в резултат на това, вие започвате да се загрявате и потите.
Именно оттук идва и погрешното схващане, че този тип методи за отслабване в корема действа отслабващо. Доказано е, че е невъзможно да стопите мазнини само от определени и желани от вас зони на тялото.
За да отслабнете правилно е нужен мощен арсенал от здравословна храна, редовни тренировки и намаляване на стреса.

2. Хапчета за сваляне на килограми

’’Чудодейните’’ вталяващи хапчета също са все още рекламиран и изпробван метод за отслабване.
За съжаление, резултатът при техния прием отново удря на камък, но за сметка на това крие сериозни рискове за вашето здраве.

хапчета за отслабване
Повечето таблетки за сваляне на килограми съдържат вредни и опасни съставки, сред които сибутрамин и фенфлурамин.
Фенфлураминът и сибутраминът засягат пряко сърдечносъдовата ви система, като предизвикват сърцебиене, хипертония и дори инфаркт.
Основното действие на тези вредни вещества е да подтиска апетита ви и така, по естествен начин, да започнете да консумирате по-малко количество храна.

Най-ефективните хранителни добавки за отслабване са от тип натурален fat burner, които дават ефект в комбинация със правилни тренировки.

3. Използване на по-малки съдове за хранене

Въпреки старата представа, че сервирането на ястието в по-малки чинии ограничава възможността за преяждане, ние ви гарантираме, че това е мит.

малки съдове за хранене, за да отслабнем
Ако вашият дневен калориен прием е прекалено нисък или храната нискокачествена, вие ще си останете гладни, независимо от размера на съда ви за хранене.
Вместо това, по-добра идея е да заложите на засищаща и полезна храна, която няма да ви тормози с продължителен глад до края на деня. Твърдо сме против отслабването чрез гладуване. Това само може да доведе до по-сериозни проблеми.

Искате да живеете здравословно?

Запишете се за нашия бюлетин.

4. Ароматерапия

Арома терапия за отслабване

Ароматерапията се базира на употребата на различни етерични масла за разсейване на вниманието на мозъка от храната. Независимо от приятното изживяване, вдишването на силни аромати може да допринесе за притъпяването на глада ви за момента, но този метод несъмнено се причислява към останалите неработещи трикове за отслабване. Никога не можете да заблудите организма си или да задоволите нуждите му, чрез аромати.

5. Пиене на вода преди всяко хранене

Водата е от съществено значение за нашето цялостно здраве. Благодарение на нея, тялото ни се изчиства от токсините и намалява мазнините.

Пийте вода, за да отслабнете
Въпреки това, религиозната консумация на чаша вода преди всяко ваше хранене, не дава забележителни резултати по отношение на отслабването. Това е така, защото сама по себе си, водата не може да втали фигурата ви. Можете спокойно да я пиете по всяко време, но без да храните особени надежди.

6. Детоксикация

Нашумелият напоследък детокс крие сериозни вреди за организма ви, ако той се извършва прекалено агресивно и не под надзора на медицински специалист.

детокс за отслабване

Причината се намира в самия процес на пречистване на тялото, при който всички токсини от черния дроб се отделят в стомаха и се връщат отново във вашата храносмилателна система, получавайки се остро натравяне.
Ето защо използването на силна детоксикация като метод за отслабване е силно противопоказен за здравето ви.
Вместо това, ви препоръчваме умерено да включите свежи зеленчуци и плодове в менюто си, които сами ще прочистят вашия организъм. Прочетете нашата статия за 5те доказани метода за детокс.

7. Прекомерено трениране

Прекарването на по-голяма част от деня ви във фитнеса няма да забърза вашето сваляне на килограми.
Нещо повече – чрез липсата на редовна почивка за мускулите и тялото ви, вие рискувате да се контузите и така да възпрепятствате цялостния процес на отслабване.

Прекаляване с тренировките
Оптималният вариант е да тренирате три пъти в седмицата, редувайки кардио със силови тренировки, като задължително правите почивки след всяка серия.

8. Пропускане на хранения

Умишленото и постоянно прескачане на основни хранения като метод за отслабване, има неблагоприятен ефект върху вашия организъм.

пропускане на хранения с цел отслабване
Пропускайки да снабдявате навреме тялото си със съществените за деня ингредиенти, ще го стресира и принуди да превключи в енергиен режим.
В резултат, то ще започне да складира подкожни мазнини и вашето отслабване ще се превърне в неусетно качване на килограми.
Освен това, гладът създава предпоставка за появата на хормонален дисбаланс и дори диабетни състояния.
Най-добрата стратегия за вас е да заложите на традиционните начини за отслабване без хапчета и изтощения, а именно на балансираното хранене. Старайте се никога да не позволявате на организма ви да стои гладен повече от 3 часа.

Заключение

Покачващият се брой на хората с наднормено тегло по света е благоприятна ситуация за всички търговци на ’’чудодейни’’ и ’’светкавични’’ методи за отслабване.
Производителите разчитат предимно на отчаянието на потребителите и тяхното желание колкото се може по-бързо да свалят килограми.

Ето защо е изключително важно да подчертаем, че наистина здравословното и правилно отслабване се случва постепенно и бавно.
Нужно е просто да забравите за всички безрезултатни маркетингови трикове и да повярвате в своя потенциал и възможности.

Тайната на страхотната фигура се крие в мотивацията, консумацията на полезна храна и регулярните тренировки!

Коментари