nutritions.bg Nutritions.bg
  • calendar

7 начина да направите fat burner-а си по-ефективен

Александър Мермерски

Александър Мермерски

  • Време за четене - 12 минути
  • Коментари -

В стремежа си да създадем перфектната фигура, най-ефективните ни средства са правилният начин на хранене и интензивната физическа активност. Не е възможно да се справите с мазнините по лесен начин, без да се потрудите както трябва, ако искате дългосрочни резултати. И въпреки това, качественият фет бърнър би могъл да ви помогне успешно в това начинание като ви даде допълнителна преднина в битката срещу досадните мастни натрупвания.

На пазара е пълно с взевъзможни фет бърнъри, които ще ускорят метаболизма ви, ще ви дадат повече енергия, подтискайки апетита ви или ще блокират усвояване на мазнините и въглехидратите. Но не се заблуждавайте, че само ще глътнете едно хапче и всичко ще се промени по магически начин. За да има реален ефект от фет бърнъра, съществуват 7 начина за постигане на максимални резултати, от които е добре да се възползвате.

1. Влезте в ритъм с започването на фет бърнъра

Тренировки за фет бърнър

Задължително условие за постигане на положителни резултати при отслабване е да давате толкова, колкото очаквате. Приемането на едно хапче само по себе си няма да даде очаквания ефект, без да положите нужния труд и да промените хранителните си навици. Тренировките също са от голямо значение. Няма пряк път към слабата и поддържана фигура.
Качественият фет-бърнър реално ще ви даде начален тласък към мечтаната фигура. Този вид продукти са разработени специално за такива случаи. Освен, че спомагат за изгарянето на мазнините, подтискат апетита и дават нужната енергия. За да имате максимални резултати, е редно да влезете в ритъм с качествен спортен режим.

2. Спрете се на правилния за вашият случай fat burner

fat burner

Съществуват редица продукти, от които да изберете и за това не винаги е лесно да откриете правилния за вас и вашите нужди. Съществуват обаче общи характеристики и определено не бива да ги подценявате. В общи линии, фет-бърнърите се разделят на две ключови категории-на база на стимуланти и такива без тази база.

Най-важното при избора на фет бърнър е да четете етикета. Съветваме ви, да избирате фет бърнър от изцяло натурален произход.

Първите се перфектни за онези, които имат чувствителност към съставки със стимулиращо действие към кофеин, тиранин и др. В случай, че изберете този тип, търсете продукти, които съдържат екстракт от зелен чай.

Фет-бърнърите, които са на стимулантна база, съдържат в себе си някои от следните съставки- кофеин, синефрин и тирамин. Съставките целят да покачат нивото на енергията и да подтиснат апетита като увеличат освобождаване на мазини от мастните клетки.

3. Правилният тайминг е важен

Време за прием на фет бърнър

Ако искате да се отървете от мазнините както трябва, придържайте се към диета с малко калории. За по-голям ефект и ползва от фет-бърнъра, пийте го половин час преди закуска и обяд. В случай, че не спортувате вечер, или пиете фет-бърнър без стимулантно съдържание, взимахте една доза половин час преди да вечеряте. По този начин ще се чувствате напълно сити и метаболизма ви ще бъде ускорен.

4. Пийте повече вода

Пийте повече вода

Понеже фет-бърнърите ускоряват значително вашият метаболизъм, ще се потите значително много и ще ходите по-често до тоалетната, което би могло да доведе до липсва на хидратация. Трябва задължително да пиете по 3-4 литра вода на ден. Това ще поддържа организма ви винаги хидратиран и ще ускори метаболизма ви допълнително. Редно е да пиете минимум по една часа вода с всяка доза fat burner. Ако правите тренировките си в горещу условия и доста време се потите, ще се нуждаете дори от по-голямо количество вода.

Вижте нашия калкулатор за прием на вода, за да изчислите колко точно вода трябва да приемате според няколко критерия.

5. Взимайте фет-бърнъра на определени етапи

С течение на времето нашето тяло би могло да развие непоносимост към някои съставки. Точно това се наблюдава понякога с базираните стимуланти суплементи. Освен всички друго, прекалената употреба на стимуланти би могло да доведе до покачени нива на кортилоза, особено ако има наличие на стрес от строгата диета, на която се подлагате и тогава резултатът няма да е положителен. За да не се стига до тези неприятни странични ефекти, е препоръчително да приемате фет-бърнъри на стимулантна база около три, четири седмици и след това да прекратите приема им поне за две седмици. През тази пауза, може да ползвате други продукти, без съдържание на стимуланти.

Етапи за прием на Фет Бърнър

Най-удачния вариант да разберете дали е редно да спрете за малко фен-бърнъра си, е като си дадете сметка по какъв начин се чувствате след неговия прием. Ако след седмици усетите, че вече не чувствате прилив на енергия както преди, значи трябва да си вземете почивка от продукта за да няма странични ефекти върху организма ви.

6. Недейте да се лишавате от нужния ви сън

Една от най-значимите, но и най-пренебрегвани стъпки към съвършената и здрава фигура, е набавянето на достатъчно количество сън. Някои хора даже си помагат с фет-бърнърите, за да си набавят повече сила и енергия за тренировки, тъй като никога не се наспиват както трябва. Този подход обаче е крайно неправилен и крие редица рискове, които ще ви отдалечат от ефектното изгаряне на мазнините и ще спрат правилното развитие не мускулите. Определено не си струва да си правите такива „ескперименти“, ако държите на здравето си. Сънят ви е жизнено необходим за да възстанови и поддържа нормално хормоналния баланс. Всяка нощ се нуждаете от поне 8 часа здрав сън, за да се чувствате бодри и отпочинали. Прочетете още – Защо сънят е толкова важен?

Сънят помага за изгаряне на мазнини

Ако някога усетите, че вашият фет-бърнър ви преди да се наспивате добре, прекратете консумацията на всякакви суплементи, които са базирани на стимуланти, особено в следобедните часове. През втората половина на деня се препоръчва да не приемате никакви стимуланти.

7. Натиснете газта преди кардио тренировките

Тренировки за горене на мазнини

В случай, че действително желаете да ускорите своя метаболизъм, вземете фет-бърнър със съдържание на кофеин и зелен чай веднага щом се събудите и отново половин час преди старта на кардио тренировка. Доста хора са убедени, че термогенният ефект на зеления чай е заради това, че съдържа кофеин, но този факт не е съвсем достоверен. От гледна точка на биохимията, неговият краен ефект се дължи на взаимодействието между съдържанието му на катехин-полифеноли (ECGC) и кофеин и на влиянието им върху освобождаването на норепинефрин.

Тази съставка е изключително важна, що се отнася до изгарянето на мазнините и подтискането на апетита. Проучванията на тази тема сочат, че онези, които консумират екстракт от зелен чай преди да пристъпят към кардио тренировки, изгарят доста повече мазнини.

Освен, че кофеинът съдейства за метаболизирането на всички мазнини за да бъдат прилагани правилно, той значително усилва мотивацията и концентрацията като намалява болките в мускулите след продължително спортуване.
Следвайте тези седем насоки за по-ефективен фет бърнър и ще се радвате дълго на красиво, здраве и изваяно тяло. И помнете- нищо хубаво не се постига лесно!

Коментари