nutritions.bg Nutritions.bg
  • calendar

7 Ефективни метода за топене на целулит

Мартин Харизанов

Мартин Харизанов

  • Време за четене - 7 минути
  • Коментари -

Не съществува дама, която да не желае да има изваяни и гладки бедра. Желанието на много обаче остава неудовлетворено, заради целулита (наричан още портокалова кожа) по телата им. За щастие, съществува лек за този проблем, но не става с щракване на пръсти, по магически и лесен начин. Необходимо е да бъде отделена немалко време и усилия. Трябва да се настроите и психически за това начинание и да имате нужната воля за успех.

Нека започнем с инфографиката, която изготвихме за Вас, за да ви запознаем нагледно с най-важните факти за целолита:

Как да се справим с целулита - инфографика

Искате да живеете здравословно?

Запишете се за нашия бюлетин.

Премахването на целулита за дълготраен период от време не може да се получи само с диета или с приемането на повече течности. Портокаловата кожа и притеснението, което се изпитва от нея, могат да изчезнат само след като започнем да променяме, малко по малко, цялостния си начин на живот. Трябва да спортуваме повече, да въведем здравословен режим на хранене, да поглъщаме само качествена храна, да се подлагаме периодично на антицелулитни масажи или алтернативни терапии, както и да забравим за употребата на цигари и алкохолни напитки. Едва тогава ще са налице първите забележими и мечтани резултати.

Подготвили сме специално за вас седем от най-ефикасните практики за премахването на портокаловата кожа. Следвайте ги стриктно всеки ден и ще успеете да се преборите с досадния целулит.

1. Внимавайте с прекомерната употреба на кафе

приема на много кафето води до целулит

Кафето дехидратира и обезводнява организма на всеки човек. Смята се, че за всяка чаша кафе трябва, да изпиете две чаши вода, за да възстановите загубените течности. Опитайте се да намалиш употребата му до веднъж на ден, като не забравяйте да компенсираш с вода.

2. Водата е най-добрия съюзник срещу цецулита

Организмът ви има сериозна нужда от немалко колоичество вода на ден, за да могат да протичат нормално процесите в него. Водата е природно и естествено средство, което пречиства тялото ви от натрупаните в него токсини и помага за възстановяването на съединителната тъкан. Никога не я замествайте със сокове и не я пийте в газиран вариант. Най-добре е да пиете минерална или изворна вода по възможност, като тя е за предпочитане пред чешмяната, в която често се съдържа прекалено много хлор, който е вреден за организма.

Водатата срещу целулита

От много време насам целулитът не се възприема единствено като загрозяващ ви дефект на кожата. Доказано е, че всъщност предстявлява сериозно заболяване именно на съединителната тъкан. Ограничите ли приема на вода на ден, шлаките и отпадните вещества, които биват извеждани от организма ви чрез водата, остават в храносмилателния тракт, минават в кръвообръщение и се натрупват под кожата. Приемайте 30 милилитра вода на всеки килограм от теглото ти. Тоест, ако теглото ви е 55 кг., умножете 55 по 30 и ще получите количеството вода, което трябва да приемате на ден. Изчислете по колко вода трябва да пиете всеки ден с нашия калукатор за вода.

3. Храната и целулита

Бъдете много внимателни с това какво консумират. Богатите на бързи въглехидрати храни, каквито са всички видове фаст фууд и тестените изделия, прекомерната употреба на сол, която също дехидратира организма и помага за задържането на течности в него, полуфабрикатите и газираните напитки трябва да бъдат изключени от менюто ви или поне силно ограничени. Освен, че са основна причина за целулита, те не носят никаква енергия и полезни хранителни вещества на организма и предизвикват затлъстяване и други здравословни проблеми. Прочетете още за задържането на вода в организма и нашето решение за това.

4. Кажи „Не” на алкохола и цигарите

Дамите, които употребяват често цигари и алкохол, са много по-податливи на поява на целулит. Отказването приемането на алкохол е сравнително лесно (освен ако не си алкохолик), доста по-трудно обаче е на пушача да пребори порока си. В случай, че не можете да пребориш тютюневата си зависимост, то поне опитайте да ограничите количеството цигари на ден или да потърсите някакви техни заместители, които са по-безвредни-например електронните цигари и по-точно най-новата им вариация в лицето на вейповете. Това ще има благотворно влияние не само върху целулита, но и като цяло върху начина, по който се чувствате. Много хора живеят със заблудата, че ако спрат цигарите, ще напълнеят драстично, но при правилен хранителен режим и тренировки, това няма да се случи.

5. Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж е отличен помощник в борбата срещу портокаловата кожа. При него кожата се масажира по специфичен начин. Масажиращите движения са по-изразени и силови. Целта е стимулиране притока на кислород към тъканите, като в същото време се ускорява и циркулацията на лимфата.

Анти целулитен масаж - ефект

Започва се с разбиване на обособените целулитни области, успоредно с неговата превенция. Малко по малко целулитът намалява, намаляват и издутините и неравностите на проблемните зони. Преди да се подложите на такъв масаж, задължително се консултирайте със специалист за евентуални странични ефекти от него.

6. Антицелулитни упражнения

Не е измислено хапче, което за една вечер да премахне напълно целулита от кожата ни. Надали и ще бъде измислено някога. За това се сбогувайте мързела и положете нужните усилия, ако искате реални резултати. Физическите упражнения и тренировките са активност, която ще ви помогне много и ще поддържат тонуса и доброто ви настроение. При това не само с портокаловата кожа, но и за цялостното ти здраве и самочувствие.

анти целулитни тренировки и упраженения

Физическото натоварване е задължително, тъй като вследствие от целулита, съединителната тъкан на тялото бива увреждана и губи своята еластичност. Тренировките спомагат стягането, заздравяването и обновяването на съединителната тъкан. Комбинирайте кардио упражненията аеробика, бягане, скачанена въже, каране на велосипед със силови упражнения с тежести, които помагат за изграждането на здрава и стегната мускулатура.

7. Висок технологичен клас козметична терапия

Едно от най-революционните открития, което, за щастие, вече е достъпно и в България е апаратът Venus Legacy. Той обединява три модерни и ефективни технологии – мултиполярна радио честота, пулсиращо магнитно поле и VariPulse технология за борба с целулита и отпуснатата кожа. Основавайки се на стотиците положителни оценки в световен мащаб, се твърди, че терапията на Venus Legacy е новия стандарт в естетичната медицина. Тя редуцира целулитните депа и оформя тялото. Обиколките в третираните и засегнати от целулит места намаляват. Стимулира се произвеждането от организма на колаген и еластин, благодарение на който кожата се стяга и витализира.

Всеки един от съветите, които подготвихме тук за вас, не би бил и наполовина ефективен, ако ги прилагате поотделно и то непостоянно Ето защо, за да постигнете забележими и дълготрайни резултати, трябва да разчитате на комплексното прилагане на вски гореспоменат метод. Едва тогава терапията ще има резултатът, който очаквате и най-сетне ще се чувствате добре в кожата си.

Коментари