nutritions.bg Nutritions.bg
  • calendar

12-те най-големи врагове на коремната преса

Мартин Харизанов

Мартин Харизанов

  • Време за четене - 7 минути
  • Коментари -

1. Храни с висок гликемичен индекс и лоудинг.

Тоест храни които в най-общи лини повишават инсулина и кръвната захар, прекалено много.

пица

По-правило храните богати на прости въглехидрати (повечето преработени зърнни култури, пици, спагети, кифли, шоколадови изделия, картофени изделия, ориз,  сушени плодове и рафинирани захари и сиропи), винаги ще са ви враг, при подържането на нисък процент мазнин и най-вече, изразена  коремнa преса.

2. Поддържане на постоянно високи нива на инсулина.

Честото хранене и то все с храни които повишават много нивата на инсулина, никога няма да ви позволят да изчистите добре подкожните мазнини, не само около коремната стена на изобщо в всички проблемни области. Това явление често е причинено от постоянни малки хапвания с прероботени малки храни като чипсове, сладки изделия и напитки, дори и диетични такива без захар.

бързо хранене

 

3. Смесването на бързи въглехидрати и мазнини в едно хранене.

Тук е разковничето на затлъстяването като цяло. Повишаване на инсулина от бързи въглехидрати в присъствието на мазнини, в едно хранене, почти винаги ще  „накара“ мазнините да се натрупат  в мастните депа, съответно и над вашатаа коремна стена.

бързи въглехидрати

Искате да живеете здравословно?

Запишете се за нашия бюлетин.

4. Хормонален дисбаланс.

Променливи или не адекватни нива на различни хормони като, кортизол, инсулин, полови хормони ( тестостерон, естроген) тиоридни хормони, надбъбречни хормони и др. Хормоните и тяхните оптимални нива винаги ще ви помогнат да изгорите по-лесно подкожните мазнини и да изразите добре вашата преса.

хормонален дисбаланс

5. Стрес.

Стреса е относително понятие и винаги води, не само до нервно и психическо изтущение но и до физиологични промени, които биха ви попречили да постигнете всякакви бодибилдинг резултати. Стреса на организма може да бъде предизвикан от лиспа на сън, недостатъчни почивки от тренировки, бедно хранене, психичен и нервен тормоз, стрес от  токсични вещества в средата и много други.

стрес

6. Водна задръжка.

Лош водносолеви баланс и водна задръжка под кожата на коремната стена винаги ще ги прави по-трудно видими. Редуцирайте подкожната вода като установите възможните причини, били те от хранителен или друг източник.

задържане на вода

Колко вода трябва да пия?
Изчислете с помоща на нашия калкулатор.
Изчисли

7. Алкохол.

Много хора споменават калоричноста на алкохола, но не тя ще ви попречи да постигнете или подържате добре изразена преса. По-скоро това ще стане поради изключителното затормозяване на черния ви дроб да обработва алкохола. Дори в не големи количества алкохола пречи на черния дроб да върши хилядите задачи които метабилизма ви му възлага. От тук всички ваши начинания да изразите коремната си преса, ще са опорочени.

алкохол и коремна преса

8. Неправилен подход към тренировките за преса.

Много хора се заблуждават, че ако тренирате много усилено и непрестанно коремната си преса, тя ще топи коремните подкожни мазнини. За съжаление организма не работи така. Да стопите подкожни мазнини от която и да е област е комплексен процес и в него участват много фактори, както и посочените до тук.

9. Подбиране на не пдоходящи упражнения.

Както се споменава в по горната причина, не честите упражнения за коремна стена ще ви доведат по-близко до целта. По-скоро интезнивни многоставни упражнения като, тяга, клек, изтласквания, набирания, спринтове и дрги, биха изгорили много повече калори и биха имали по-добър ефект за тънка кожа на корема.Веднъж постигнали тънака кожа на корема, всички сложни упражнения за корем биха имали по-голям смисъл.

Прочетете още: Тренировъчна серия за коремна преса в 3 части

Както и: 7 Упражнения за плосък корем

10. Липса на ареобика или кардио сесии.

Бягането и други аеробни натоварвания, винаги биха подобрили мастното топене. Мазнините се топят винаги по-бързо в присъствие на кислород, което всъщност са аеробните тренировки.Съчетано с силови многоставни тренировки, успехът ви е по-сигурен

кардио урпажнения за преса

11. Лоша генетика.

Тук идва момента където, вашата физиология не позволява да имате особенно изразена коремна преса. Не разбирайте това погрешно, изразена преса винаги може да се постигне. Но при някой-хора, особено тези който са предрасположени към пълнеене, мастните депа и самите мастни клетки (адипоцити) са прекалено много или са способни да задържат много вътреклетъчно съдържимо. По тях има много рецептори, към тъканта има много кръвоносни съдове, което ще рече, че лесно се захранват и усилията да ги стопите ще са много. Освен това броя на мастните клетки никога не намаля, те са генетично заложени, може само да намалите обемът им. Още повече, ако говорим за самите мускули на коремната стена, те могат да имат не така изразено устройство и да имате по „плитка преса“ или  несиметрична.

генетиката и спорта

12. Непостоянство.

Както виждате много са компонентите за добре изразена и хубава преса, които участват в постигането й. Но ако изпълнявате всичко по правилния начин, ви остава само да сте постоянни в този процес. Трудно е да имате изразена и красива преса, но пък затова винаги прави огромно впечатление.

Ето и полезна информация, за това, как може да топим телесни мазнини с помоща на Фет Бърнър. Което също ще помогне да оформите желаната коремна преса.

 

Коментари