nutritions.bg Nutritions.bg
  • calendar

Твърде късно ли е да тренираш и градиш мускули?

Мартин Харизанов

Мартин Харизанов

  • Време за четене - 5 минути
  • Коментари -

Един от най-честите въпроси, които срещаме, особено от хора на 40, 50 или на повече години, които търсят тренировъчна програма, която да следват и да работи ЗА тях е : „Има ли въобще смисъл да се пробвам на тази възраст?“

Въпреки, че сме напълно готови да дадем научен отговор на този въпрос, той малко ни натъжава, не заради начина по който е зададен, а защото има някои хора, които наистина си мислят, че не заслужават да изглеждат добре след определена възраст!

Дали възрастта е просто цифра?

Твърде късно ли е да тренирам и правя мускули?

Ние винаги сме били на мнение, че възрастта, както килограмите, както тежестта която може да вдигнете или колко бързо може да тичате е просто цифра! Не ни вярвате ли? Да вземем като пример един изключително известен филм “Непобедимите“. В него участват основно „бивши“ 50 плюс годишни екшън герои.

Защо казваме „бивши“? Защото когато някои гледа трейлъра на този филм изглежда, че тези мъже винаги са били тук, продължавайки да ритат задници както за последно сме ги видяли в екшън филми (като някои от тези филми са били от преди 10 години)! Май някой е забравил да им предаде съобщението, че те са твърде стари за това!

Това което се опитваме да кажем, че те не са твърде стари, нито пък си ТИ! Напълно възможно да се създава нов мускул на всяка възраст. Всъщност проучвания показват, въпреки че определено трябва да се отдели много по-голямо внимание и да бъдете много по-внимателни, както при храната , така и в залата да внимавате изключително много от прекомерно натоварване, то е напълно възможно да формирате килограми, нов мускул, дори когато сте на 80 години.

Все още ли се чудите, дали на 45 години можете? Просто трябва много внимателен и точен подход.

Претренирването не е начина!

Виждали сме и не един път хора, които не излизат от залата, а пък с времето нямат никакъв прогрес. Дори някои от тях са загубили от размера си. Какъв е проблемът? Вие искате твърде много от вашето тяло. Въпреки, че казахме, че вие определено можете да изградите нов мускул, без значение възрастта, това не значи, че вие може да малтретирате вашето тяло и да очаквате то да отговори подобаващо. Всъщност с напредване на възрастта, трябва да ставате все по-внимателни относно това. Тренировките ви трябва да стават по-кратки, а не по-дълги. Интензивността трябва да се увеличава, не намалява. Упражненията, които правите, трябва да стават все по-разнообразни, а не всеки месец да правите едно и също. Хранителните ви режими трябва да стават по-лесни, а не по-объркани и отнемащи време.

Вижте нашия хранителен режим за покачване на муслулна маса.

Има толкова много фактори, които оказват вклияние върху успеха ви след 40 годишна възраст, да можете не само да качите мускул, напук на хорското мнение, но също така и да изгорите мазнини, и то да продължите да го правите за дълги години напред.

Искате да живеете здравословно?

Запишете се за нашия бюлетин.

Не е нужно да сте холивудска звезда, за да постигате такива резултати. Придържайте се към прост, но ефективен хранителен режим и най-важното бъдете постоянни! Защото постоянството прави разликата между успеха и провала!

От екипът на Nutritions.bg се надяваме тази кратка статия да мотивира поне някой от вас и накара да повярвате в себе си! Ще се радваме да ни изпратите вашите историй, снимки на вашата трансформация, които ние да споделим и мотивираме други.

Може би когато започнат снимането на следващата част на ‘‘Непобедимите“ ние ще номинираме някой от вас за кастинг да застанете рамо до рамо със Сталоун и неговата банда!

Коментари