nutritions.bg Nutritions.bg
  • calendar

Рецепта за Протеинова Панакота с Ягоди

Петя Николова

Петя Николова

  • Време за четене - 3 минути
  • Коментари -

В тази рецепта ще ви покажа един мой много любим десерт, а именно – протеиновата панкота със сезонни плодове. Сравнително лесна е за приготвяне, изключително полезна и хранителна.

Необходими продукти:

  • 250-300 мл. кокосово мляко /прясно мляко/
  • 250-300 мл. кокосова сметана /сладкарска сметана/
  • 5 пакетчета желатин /по 10-15 гр./
  • 1-2 супени лъжици мед /сироп от агаве, кленов сироп/
  • 2 дози протеин на вкус
  • 2-3 пак. ванилия
  • 500 гр. пресни ягоди + 10-ина за украса.

Начин на приготвяне:

  1. Пасираме почистените и измити ягоди, към тях по желание добавяме ванилия и мед на вкус.
  2. Смесваме и леко затопляме млякото, сметаната и меда, след което разделяме готовата смес в два отделни съда.
  3. В единия съд към така получената смес добавяме пасираните ягоди.
  4. Разтваряме половината от необходимия за рецептата желатин на водна баня и го добавяме към ягодовомлечната смес.
  5. Междувременно приготвяме втората половина от млечната смес, която овкусяваме с протеин /шоколад, капучино или бисквитка/ по желание, като добавяме и останалия разтворен на водна баня желатин.
  6. На дъното на подходяща форма поставяме предварително отделените ягодки за украса, които заливаме бавно с малка част от ягодовомлечната смес.
  7. Оставяме в хладилника да стегне.
  8. Действието се повтаря до окончателното изчерпване на двете млечни смеси.
  9. Панакотата се оставя да престои една нощ в хладилника и на следващия ден се обръща в подходящ поднос за консумация.

Рецептата е изпълнима с всякакъв вид сезонни плодове и суроватъчен протеин, а декорацията е въпрос на усещане и вкус.

Надявам се панакотата да ви допадне и да споделите мнение.

Коментари